Podczas ostatnich zakupów w Ikei wpadł mi w ręce chleb. Jak na Ikeę przystało, chleb nie był gotowy- trzeba go było zrobić samemu 😀
Dzisiaj postanowiłam, że go upiekę. W sporym kartonie (takim jak mleko i soki) znajdują się wszystkie suche składniki, do których trzeba dolać ciepłą wodę, wymieszać, wlać zawartość do blaszki, zostawić na godzinę do wyrośnięcia, po czym upiec.
Chleb jest ciemny, pełnoziarnisty ze słonecznikiem i płatkami. Pyszny 🙂
skład i instrukcja |
chlebek rośnie przed upieczeniem |
wyrośnięty, surowy, przed włożeniem do piekarnika |
upieczony, wystygnięty |
w środku |
mmmmmmm pyszna kanapka z masłem 😀 |
Buziaki!
2 Comments
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
WOW szalejesz, ale wygląda ładnie 😉
szaleję jak nie wiem co 😀
pyszny wyszedł