Zrobiłam w domu nutellę. Sama. Wyszła pyszna. Jest prosta i szybka. Przepis znalazłam na blogu Jadłonomia (zmodyfikowałam go wedle własnego smaku) a pomysł podsunęła mi Marta z bloga usom-blog.com.
Oryginalny przepis jest wegański:
100g orzechów laskowych
1/4 szklanki syropu z agawy
2 czubate łyżki kakao
6-10 łyżek mleka (sojowego)
Tutaj znajdziecie oryginalny przepis ze składnikami i wykonaniem krok po kroku *KLIK*
Ja zamiast mleka sojowego użyłam słodkiej śmietany kremówki 🙂
![]() |
moja pierwsza ręcznie robiona nutella <3 |
![]() |
orzeszki prażą się na patelni (mój piekarnik przezywał ciężkie chwile i był wtedy bardzo kapryśny- patelnia dała radę) |
![]() |
pozostałe składniki |
![]() |
mmmmmm 🙂 domowa nutella ma wyczuwalne cząstki orzecha laskowego- nie jest idealnie kremowa, ale tak samo pyszna jak oryginalna 🙂 |
Buziaki!
11 komentarzy
Mmmm… kusisz 😀
wyglada pysznie
Kurczę, super smaczna sprawa 🙂
Brzmi pysznie! 🙂
Apetycznie wygląda!
Niech ja tylko znajde orzechy laskowe! 😀
Nie, to jednak nie jest to samo, ale całkiem dobre.
Nie próbowałam domowej wersji. Ciekawa jestem czy smakowo rzeczywiście dałabym się oszukać 😉
Nie próbowałam domowej wersji. Ciekawa jestem czy smakowo rzeczywiście dałabym się oszukać 😉
nie jest aż tak trudna do zrobienia 🙂
Chętnie sobie taką przygotuję 🙂