Bez kategorii

jedzeniowy post pierogowy

Tegoroczne pierogi powstawały dwa dni. Wczoraj robiłam farsz. Dzisiaj zabrałyśmy się z Dzieciną za lepienie. Wyszły nam 54 sztuki 🙂 Dla naszej trójki to będzie idealna ilość 😀

takie o nam wyszły 😉

baza farszu: kiszona kapusta, liście laurowe, pieprz i ziele angielskie

do tego namoczone suszone grzyby z Polski <3

i farsz gotowy

następnego dnia po posiekaniu, farsz gotowy na pierogi

praca wre

w tym roku pierogi stoją (łatwiej mi będzie je zamrozić na trzy dni)

nasze dzieło
ciasto na pierogi robiłam z polskiej mąki (udało mi się ją kupić w jednym z międzynarodowych sklepów)
z roku na rok ciasto wychodzi mi coraz lepiej 🙂
mój przepis: przesiana mąka, bardzo ciepła przegotowana woda i trochę oleju (wszystkie składniki mierzę na oko 😉

Buziaki!

Previous Post Next Post

3 komentarze

  • Make-up Kakuna 21 grudnia 2015 at 12:20

    A ja mam świetny przepis na ciasto, które jest miękkie i pyszne, lubię robić pierogi. Domowe – najlepsze! 🙂

  • Double Identity 22 grudnia 2015 at 10:45

    Jak ładnie pozakładane pierożki 🙂 Ja swoje zaraz idę robić, farsz też już gotowy 🙂

  • Joa nowa (Joasiaczek) 26 grudnia 2015 at 16:39

    Też zrobiłam w tym roku takie 🙂 Nieco ponad 100 sztuk, ale zamroziłam sporo 🙂

  • Leave a Reply