Bez kategorii

DIY- chleb czystoziarnisty krok po kroku czyli jestę piekarzę :3

O chlebie czystoziarnistym pisałam kilka dni temu TUTAJ *KLIK*.
Udało mi się go upiec. Dzisiaj rano mieliśmy pyszne śnadanie 🙂 Chleb był (i cały czas jest) fantastyczny!

Obiecałam, że jak będę go robiła, pokażę wszystko krok po kroku.
Oto historia pieczenia chleba:

składniki

*zawartość opakowania
*niepełna szklanka wody
*łyżeczka soli
*40 gramów ziaren własnego wyboru (u mnie płatki migdałów)
*2 łyżki oleju
-w przepisie były 2 łyżki miodu, ale nie lubimy słodkiego pieczywa, więc je pominęłam

wszystko wymieszałam drewnianą łyżką

i wyłożyłam do dołączonej foremki

zostawiłam chlebek na około 4 godziny do scalenia składników
(na opakowaniu jest napisane, że wystarczy zostawić go na 2 godziny)

po upieczeniu (200 stopni C przez 70 minut) chleb stygł przez całą noc

rano pokroiłam go na śniadanie

wyszedł fantastycznie 🙂

jest sycący, smaczny i zdrowy

Polecam!
Buziaki!

Previous Post Next Post

19 komentarzy

  • StellaLily 14 września 2014 at 18:57

    super, jutro jadę do Biedronki !!!

  • katarzyna.marika 14 września 2014 at 18:57

    Na pewno kupię mieszankę w Biedronce i sama spróbuję upiec 🙂 Zachęciłaś mnie bardzo 🙂

  • byCarol 14 września 2014 at 19:16

    Ale wygląda pysznie :). Mam w domu urządzenie do pieczenia chleba. Muszę wypróbować przepis.

  • M. 14 września 2014 at 19:19

    Ach, jakie to proste! Mam ochotę sama spróbować 😀

  • Pink Lipstick 14 września 2014 at 19:21

    mniam, uwielbiam chleb z ziarenkami

  • pirelka 14 września 2014 at 20:39

    Chlebek wygląda bosko 😉 ostatnio taki kupowałam w piekarni na wagę.. muszę kupić tą mieszankę 😀

  • Kasik Kasikowy 15 września 2014 at 06:02

    wygląda bardzo smakowicie 🙂

  • Joa nowa 15 września 2014 at 08:33

    wow, wygląda smacznie 🙂

  • M N 15 września 2014 at 10:07

    Widziałam dziś taki gotowy chlebek na stoisku ekologicznym, z tej samej firmy, ale 9 zł za malutki bochenek…

  • Wrócha 15 września 2014 at 11:29

    Ojejjej…zjadłabym …

  • Tested Cosmetics 15 września 2014 at 12:27

    mmm, ale apetycznie wygląda 🙂

  • Kalinda Avokado 15 września 2014 at 13:10

    O, fajnie, że można pominąć miód. Bałam się, że może przez to się nie skleić czy coś;). Też nie przepadam za słodkim posmakiem pieczywa.

  • zoila 15 września 2014 at 13:24

    Już dwa razy robiłam ten chleb, dzisiaj będę piekła po raz trzeci. Jest pycha!

  • ciaach 15 września 2014 at 17:59

    wygląda przepysznie!

  • Bogusia M 15 września 2014 at 18:20

    O kurdę, jutro idę go szukać!

  • Barbara 16 września 2014 at 07:40

    Genialnie wygląda!

  • Angelika Stadnyk 17 września 2014 at 15:31

    Wspaniały wypiek !

  • ugotowani tv 1 grudnia 2014 at 13:25

    jest cudowny, ale drogi. Za te pieniążki (pod warunkiem, że w domu mamy ziarna) upieczemy dwa bochenki. U mnie pojawiają się nawet w wersji bezglutenowej. Pozdrawiam

  • Leave a Reply