Bez kategorii

co można zrobić z dwóch garści orzechów laskowych, czyli moja pierwsza ręcznie robiona nutella

Zrobiłam w domu nutellę. Sama. Wyszła pyszna. Jest prosta i szybka. Przepis znalazłam na blogu Jadłonomia (zmodyfikowałam go wedle własnego smaku) a pomysł podsunęła mi Marta z bloga usom-blog.com.

Oryginalny przepis jest wegański:
100g orzechów laskowych
1/4 szklanki syropu z agawy
2 czubate łyżki kakao
6-10 łyżek mleka (sojowego)

Tutaj znajdziecie oryginalny przepis ze składnikami i wykonaniem krok po kroku *KLIK*

Ja zamiast mleka sojowego użyłam słodkiej śmietany kremówki 🙂

moja pierwsza ręcznie robiona nutella <3

orzeszki prażą się na patelni (mój piekarnik przezywał ciężkie chwile i był wtedy bardzo kapryśny- patelnia dała radę)

pozostałe składniki

mmmmmm 🙂
domowa nutella ma wyczuwalne cząstki orzecha laskowego- nie jest idealnie kremowa, ale tak samo pyszna jak oryginalna 🙂

Buziaki!

Previous Post Next Post

11 komentarzy

  • Sayaka 7 kwietnia 2015 at 08:12

    Mmmm… kusisz 😀

  • Hair World 7 kwietnia 2015 at 09:08

    wyglada pysznie

  • Barbara 7 kwietnia 2015 at 11:35

    Kurczę, super smaczna sprawa 🙂

  • setfiretotherain 7 kwietnia 2015 at 12:00

    Brzmi pysznie! 🙂

  • societygirl-testuje 7 kwietnia 2015 at 13:24

    Apetycznie wygląda!

  • gabawusa 7 kwietnia 2015 at 13:50

    Niech ja tylko znajde orzechy laskowe! 😀

  • Słomka 7 kwietnia 2015 at 14:04

    Nie, to jednak nie jest to samo, ale całkiem dobre.

  • Katalina 7 kwietnia 2015 at 14:05

    Nie próbowałam domowej wersji. Ciekawa jestem czy smakowo rzeczywiście dałabym się oszukać 😉

  • Katalina 7 kwietnia 2015 at 14:06

    Nie próbowałam domowej wersji. Ciekawa jestem czy smakowo rzeczywiście dałabym się oszukać 😉

  • Joa nowa 7 kwietnia 2015 at 16:36

    nie jest aż tak trudna do zrobienia 🙂

  • Sekrety Naszego Piękna 7 kwietnia 2015 at 19:21

    Chętnie sobie taką przygotuję 🙂

  • Leave a Reply