Bez kategorii

ajfon miks #24 świąteczny poniedziałek

Zrzut zdjęć mobilnych #24.

najpyszniejsze pyszności

porzeczkowiec

i śliwkowo-jabłecznik

omnomnomnom

<3

zawsze w Wielkanocny Poniedziałek robimy ‘bitwę na jajka’

każdy wybiera sobie jajko i staczamy pojedynki stukając jajkiem o jajko każdym z czubków 🙂

wygrywa ten, którego jajko nie pęknie albo ma najmniej zniszczeń

🙂

następnie jajka jemy 😀

Dziecinie trafiło się bonusowe z dwoma żółtkami

u nas w domu odkąd pamiętam, farbuje się jajka łupinami od cebuli

uwielbiam ten kolor

malowany zając

i jaja z serwetkowymi uszami 

dziecinowa rzeżucha

w ostatniej chwili udało mi się uwiecznić ostatni kawałek pyszności :3

Przepis i tutorial PORZECZKOWCA znajdziecie TUTAJ 🙂
Smacznego 🙂
Buziaki!

Previous Post Next Post

14 komentarzy

  • Pink Lipstick 21 kwietnia 2014 at 20:37

    mniam mniam :)) można jakiś przepis prosić na tego porzeczkowca ? 😀

  • Daisy K 21 kwietnia 2014 at 22:01

    Same pyszności. 🙂

  • strawberry 21 kwietnia 2014 at 23:24

    Smacznie 😀

  • clicalice 22 kwietnia 2014 at 03:21

    Mmmmmmm te ciasta! Bardzo fajne zdjęcia oddające atmosferę Świąt. Tak aż się uśmiechnęłam pod nosem 🙂

  • Magda 22 kwietnia 2014 at 07:12

    Ten porzeczkowiec wygląda obłędnie !!! 🙂

  • Zajęczak 22 kwietnia 2014 at 09:57

    Ale bym zjadła tego pysznego plaka, i drugiego.
    Zając jest śliczny – podoba mi się ten styl.
    W ogóle właśnie zorganizowaliście stół wielkanocny w – takim właśnie – fajnym stylu 🙂

  • Greenfrog 22 kwietnia 2014 at 14:42

    niezłe to jajko z podwójnym żółtkiem 😀

  • Zielone Serduszko 22 kwietnia 2014 at 15:56

    Ale pysznie 🙂

  • zaczarowanaa 22 kwietnia 2014 at 20:01

    pyszności 🙂 Porzeczkowca chętnie bym spróbowała 🙂

  • Asia S 27 kwietnia 2014 at 16:31

    Ojej jakie smakołyki 😉 Rozdrażniłaś mój żołądek muszę Ci powiedzieć hehe ;D

  • Dolly Cocossino 27 kwietnia 2014 at 19:59

    Ale ciasteczka 🙂 ńie znam tradycji szukania sie jajkami….

  • Dolly Cocossino 27 kwietnia 2014 at 20:00

    Stukania

  • Leave a Reply